Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magamról (Kattintson ide!)

2009.03.07

 

Arab–angol szakon végeztem az ELTE-n és kerestem az utat, hogyan tudnék az előbbi területen nőként érvényesülni. 33 évesen kezdtem énekelni, ekkor találtam meg egy régi, líbiai zenét tartalmazó kazettámat, amelynek zenei világára nagyon ráhangolódtam, így az egész akkor kezdődött. 
2006-ban a Fringe Fesztiválon, tavaly pedig már a Múzeumok Éjszakáján is felléptünk show-műsorral. Hastánc, zene, élő darbuka és irodalom is szerepet kap a műsorokban, melyek régi és modern dalokból állnak össze. 
Sting - Desert Rose című dalát is előadom úgy, hogy mindkét szólamot én énekelem. Próbálok populárisabb lenni, ám fontos, hogy kultúrát is „adagoljunk” a műsorokban, így a hastánc és az ének mellett arab költőktől és költőnőktől is felhangzanak rövidebb versrészletek.
Az arabok is elismernek, és fontos tudni, hogy én nem utánozok senkit, de a stílus jegyeit az eredetihez hasonlóan kell felmutatnom. Kicsit másként adom elő a dalokat, mint ahogy eredeti énekeseik. Vannak saját dalaim is, természetesen magyar szöveggel. 
Nyelvtanárként dolgozom, angolt és arabot, valamint magyart, mint idegen nyelvet tanítok külföldieknek, vállalok énektanítást, szövegírást és fordításokat is.